Team building & workshops voor ondernemingen

Coaching met paarden voor ondernemingen, organisaties of teams; Leadership en managementvaardigheden, conflictspreventie en synergie verhogen:
  • zou u graag uw managementstijl/leadership beter willen begrijpen?
  • bent u zich van uw invloed op uw werkomgeving bewust?
  • wilt u bestaande problemen met collega's, partners of teams oplossen, c.q. spanningen ontdekken die (nog) niet zichtbaar waren?
Ik bied klanten ondersteuning voor een uitgebalanceerde samenwerking en persoonijkheidsontwikkeling, ook om burn-outs te voorkomen.

Waarom paarden?

Paarden reageren meteen op de energie van een persoon en tonen uw communicatie maar ook uw verhouding tot uw (beroeps)leven in een soort “tableau vivant“, welk u meteen zult herkennen.

Elke innerlijke verandering triggert een reactie bij het paard uit, waardoor bepaald gedrag, blinde vlekken of uw denkpatroon door middel van interventies geidentificeerd en bijgesteld kunnen worden.

Paarden reagieren namelijk systemisch, in het nu en zonder oordeel. Daardoor kunnen met deze methode blokkades weggenomen worden en inzicht verschaft worden in een van uw levensvragen of persoonlijkheidsstructuren.


Wat is systemisch coaching volgens Prof. Hellinger?

Ons hele leven maakt een mens onderdeel uit van een systeem; bijvoorbeeld het gezin, een organisatie of een bedrijf.

De regels van elk systeem zijn vaak gecompliceerd en spelen onbewust een grote rol. Hierdoor kan het soms moeilijk zijn een bepaalde gedragspatroon te veranderen. Kunt u zelf ook bepaalde gedragspatronen herkennen?

Vragen kunnen bijvoorbeeld als volgt zijn:

  • hoe kan ik optimaler met mijn collega’s binnen mijn bedrijf communiceren?

  • waarom reageer ik altijd zo critisch?

  • waarom ben ik steeds zo moe?

  • hoezo kom ik zo moeizaam in contact met anderen?

  • waarom vind ik het zo moeilijk mijn grenzen aan te geven? etc. …


Juist voor bedrijven en teams

Niet alleen persoonlijk- maar ook organisatorische problemen hebben vaak een systemische oorzaak.

Het systemisch coachen met behulp van paarden brengt uiterst snel het herkennen en oplossen van verborgen blokkades in een organisatie en biedt diepere inzichten in de onderliggende dynamiek en dissonanties.Juist effectief bij het voorkomen van ziekteverzuim of zelfs burnouts van uw medeerkers.

De coachings-sessies met deze methode hebben een langdurige en blijvende uitwerking.


Neem gerust vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie.