Waarom coaching met paarden?
Paarden reageren direct op de energie van een persoon en tonen deze zijn/haar wijze van interactie, relaties en familie in een tableau vivant. Elke innerlijke beweging van de coachee zorgt daarbij voor een reactie van het paard. Paarden werken systemisch, in het hier en nu en met een universele niet veroordelende houding en gevoeligheid (vanuit hun grote hart). Hierbij kan inzicht verkregen worden in levensthema’s en kan er beweging komen in vastzittende situaties, op een systemische wijze.


Wat is systemisch werk?
Ons hele leven kent van jongs af aan vele systemen, zoals ons familiesysteem, het gezin van herkomst, school en organisaties. En wij maken deel uit van deze systemen. De regels en wetten in deze systemen zijn vaak ingewikkeld en spelen doorgaans op een onbewust niveau. Dat maakt het ook zo moeilijk om gedrag te veranderen omdat we niet weten wat er nu precies speelt in ons.

Herken jij bepaalde patronen bij jezelf die wat je ook doet steeds hardnekkig weer terugkomen? Je hebt er misschien zelfs zicht op maar toch lukt het niet om het deze patronen te veranderen. De kans is dan groot dat jouw patroon/belemmering zich op een diepere laag in jou bevindt.

Vanuit de methodiek systemisch werk (werken met opstellingen met paarden) onderzoeken we de vraag van mensen die graag inzicht en beweging willen krijgen in een patroon/belemmering.

Een vraag kan bijvoorbeeld zijn: Hoe neem ik mijn plek in? Hoe kan ik een betere relatie krijgen met mijn partner? Hoe zorg ik ervoor dat ik beter mijn grenzen aangeef? Hoe stap ik uit mijn kritische rol? Waarom ga ik altijd maar weer in de verdediging of pas me aan? Hoe komt het dat ik moeite heb met genieten? Waarom ben ik altijd zo onrustig? Etc.

Rol van representanten
In de opstellingen maken we gebruik van representanten, dat kan jij zijn (en ook de paarden kunnen representant zijn). Je kunt een plek innemen in de opstelling van degene die een vraag heeft. Je staat dan voor iets of iemand uit zijn of haar systeem. Dit is nooit zomaar, ergens dient dit ook voor jou en heeft jouw rol als representant ook betrekking op jouw eigen proces/systeem.

Ook voor organisaties
Niet alleen persoonlijke, maar ook veel organisatorische problemen blijken een systemische oorzaak te hebben. Werken met opstellingen met Paarden heeft tot doel de verborgen belemmeringen binnen een (familie/organisatie) )systeem zichtbaar en hanteerbaar te maken.

Het opstellingenwerk geeft een diepgaand inzicht in onderliggende dynamieken en verstrikkingen. Ervaringen met het werken vanuit deze essentie hebben nog lange tijd - en vaak ook blijvend - effect, geven veel inzicht en werken helend.

Praktische informatie
Begeleiders: Drs Alexandra Sitch en Drs Simone Thissen
Locatie: Stougjesdijk 83, 3273 LM  Westmaas (net onder Rotterdam).


Deelnamekosten
€ 115,- voor inbreng en uitwerking van een vraag in een opstelling
€ 20,- voor representanten/toeschouwers
€ 997,- voor een gespecialiseerde management / bedrijven dag-programma
Betaling dient vooraf te worden voldaan.

Individuele (vervolg)trajecten en corporate begeleiding op maat, aangepaste prijzen op aanvraag
(alle prijzen zijn ex-BTW)


We werken in een kleine groep met maximaal 10 mensen, 2 vraagstellingen per dagdeel.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat werken met opstellingen is en wat het kan doen in jouw proces of iemand die je kent?

Aanmelden kan
via info@eponacoaching.com (Alexandra) of
via info@venucon.nl (Simone)

Laat ons weten of je een vraag voor jezelf wilt onderzoeken of dat je als representant/toeschouwer aanwezig bent.

Met vriendelijke groet,
Alexandra en Simone

Alexandra
International mediator, systemisch coach met Paarden
info@eponacoaching.com
Tel: 06 54346410

Simone
Systemisch coach met Paarden
info@venucon.nl
Tel: 06 20542404